Wednesday, September 17, 2008

سلطة سيزر بالفراخ والجبن الشيدر


أنا آسفة طبعاً إني ما أبتدش أحط الوصفات الجديدة من أول رمضان... بس ما علينا إحنا دلوقتي في النصف الثاني ولسة فاضل 13 يوم على انتهاءه ودخول العيد وطبعاً لسة الواحد حيفضل محتار يعمل فطار إيه كل يوم


بجد الواحد ساعات كتير بيزهق من كتر التفكير وبيزهق أكتر لما الأكل مش بيكون متنوع ومجرد خضار وأرز ولحمة أو فراخ جنبهم...


في العشرة الأواخر من رمضان تحديداً الواحد ما بيكونش فاضي ومعندوش وقت كبير يقضيه في المطبخ بسبب التركيز في ختم القرآن وصلاة القيام والإعتكاف ومحاولة إنتهاز الفرصة والوقت في كسب ثواب العشر الأواخر

وعلشان كده قررت إني أحط وصفات خفيفة أوي مش حتاخد أكتر من نص ساعة أو 45 دقيقة في المطبخ... وكان أولهم النهاردة... سلطة سيزر بالفراخ.. أو زي ما نعرفها

Chicken Caesar Salad

وطبعاً لكل الي جربها في المطاعم والكافيهات وحبها بقدمها لكم النهاردة... وكانت التجربة الأولى الحمد لله ناجحة جداً ونالت إعجاب زوجي العزيز.. وطبعاً ده المهم

الأهم من كده إنها خفيفة على المعدة ومناسبة أوي لإفطار رمضان بعد تعب يوم من الصيام


(المقادير)


8 قطع صدور دجاج مخلي (بانيه)

3 أرغفة عيش فينو صغير Petit Pan

خس كابوتشي

زيت زيتون

جبنة شيدر شرائح

كيس صوص سلطة سيزر من كنور (يباع في جميع محلات السوبر ماركت) وثمنه جنيه واحد وفي بعض الأماكن جنيه وربع أو جنيه ونصف

مايونيز

8/1 كوب ماء


(أدوات مستخدمة)


ملعقة خشبية للتقليب

سكين حامي لتقطيع الفراخ وسكين لتقطيع العيش

طاسة تيفال لتحمير الفراخ

صينية تيفال صغيرة لتحميص العيش

ملعقة صغيرة وأخرى كبيرة

كوب متوسط

سلطانية كبيرة وعميقة



(الطريقة)

تكفي من شخصين إلى 4 أشخاص


* نفتح رغيف العيش الفينو من الناحيتين ثم نقوم بتقطيع كل وجه إلى مكعبات صغيرة أو متوسطة


* نضع مكعبات العيش في صينية صغيرة وندخلها في فرن درجة حرارته 180 لتحميصه ونتركه لمدة 10 دقائق أو 15 دقيقة حتى لا ينشف كثيراً وحتى يصبح مقرمش من الخارج وطري من الداخل


* نقوم بتقطيع صدور الفراخ إلى مكعبات متوسطة أو صغيرة ثم نضعها في طاسة بها القليل من زيت الزيتون الساخن على نار متوسطة ونقلب بالملعقة الخشبية حتى يصبح لون الفراخ ذهبي من كل ناحية... ولا نتركها كثيراً على النار حتى لا تنشف


* نغسل الخس الكابوتشي جيداً ورقة ورقة بعد نقعه في ماء بالخل ثم يشطف جيداً وينشف بفوطة ونقطع الخس قطع متوسطة الحجم بالأيدي


* نضع كلاً من الفراخ بعد تصفيتها من الزيت، والعيش المحمص والخس في سلطانية كبيرة وعميقة ونقلب الخليط


* في كوب منفصل نضع كيس من صوص سيزر من كنور ثم ثمن كوب الماء ونقلب وأخيراً نضيف 4 ملاعق مايونيز ونقلب الخليط جيداً ثم نصبه في طبق الفراخ والخس والعيش


* نقطع 4 أو 5 شرائح من الجبن الشيدر إلى قطع صغيرة ونضعها في طبق الخليط ثم نقلب كل المكونات جيداً حتى تتشرب الصوص تماماً ونقدمها كطبق رئيسي في الإفطار... وبالهنا والشفا