Monday, March 24, 2008

لحم محمر بالبطاطس والبصل


بالرغم من عدم حبي الشديد للحوم الحمراء بوجه عام، إلا إن بعد زواجي اتفتحت شهيتي لحاجات كتيرة أوووووي ومنها اللحمة، وللأسف اللحمة البتلو، اللي هي أغلى نوع لحمة طبعاً، وده لأني بكره أي دهون وده برضه السبب اللي بيخليني أكره الضاني موت موت مووووووت

اشتريت الشهر ده كيلو بتلو شرائح (في ظل غلاء الأسعار طبعاً دي تعتبر معجزة) ومكنتش عارفة ممكن أطبخها إزاي غير إني أعمل السكالوب (في أقوال أخرى البفتيك)، وبعدين قلت أجرب طريقة مفتكسة كده ولو طلعت حلوة حبقى أشاركها معاكم

الحمد لله طبعاً، نجحت جداً وما أخدتش غير 30 دقيقة في عملها وده طبعاً لأن البتلو غير أي نوع لحم، من مميزاته إنه بيستوي بسرعة... يللا جربوها وقولوا لي رأيكم

وصفة اليوم – لحم محمر بالبطاطس والبصل

تكفي من 2 إلى 3 أشخاص

المقادير

3 حبات بطاطس كبيرة

7 شرائح من اللحم البتلو (خالي الدهن طبعاً)

بصلة حمراء كبيرة

زيت عباد شمس

ملح

فلفل أسود مطحون

الأدوات المستخدمة

طاسة تيفال كبيرة وعميقة

ملعقة خشب كبيرة للتقليب

سكين حاد للتقطيع

قشارة

لوح للتقطيع


الطريقة

نضع كمية بسيطة من زيت عباد الشمس في الطاسة ونفتح عليها نار متوسطة

نقشر البطاطس، نقوم بغسلها، ثم تقطيعها لمكعبات صغيرة، ووضعها في الطاسة بعد أن يسخن الزيت أي بعد حوالي دقيقتين

نقطع شرائح اللحم البتلو إلى قطع أصغر بالطول ثم نضعها في الطاسة مع البطاطس بعد أن تكون قد احمرت قليلاً

نقلب المزيج حتى تصبح البطاطس واللحم محمرتين، ثم نضع قطع البصل الصغيرة بعد أن قطعناها

نضيف الملح والفلفل الأسود حسب الرغبة ونقلب المزيج جيداً لمدة خمس دقائق حتى يصبح جاهزاً

نقدمه ساخن بجانب الصوص المفضل ... صويا، باربكيو، أو ثاوزند آيلندز

2 comments:

MariumaZ said...

أرجو على من يقم بتجربة هذه الوصفة بالتعليق هنا لمشاركة النتيجة النهائية

MariumaZ said...

الشهر القادم بإذن الله سأبدأ بعمل تقرير أسبوعي عن منتجات تستخدم في المطبخ والطهي، أسعارها، أماكن تواجدها، وجميع المعلومات المتعلقة بها
أرجو المتابعة والتعليق