Friday, April 18, 2008

لفائف الدجاج بالخضار


بصراحة يا جماعة الطبق ده تحديداً بعتبره واحد من أفضل ما قدمت طبعاً علشان طعمه الفوق الرائع وقيمته الغذائية، والأهم من ده كله إني عملته لأول مرة وطلع وهمي كده يوم عيد جوازنا اللي قضيناه في البيت
اليوم ده تحديداً حبيت إني أطبخ حاجة نفضل فاكرينها وفي نفس الوقت ندوب في طعمها
وعلشان كده رفضت إن إحنا نتعشى برة الليلة دي

وبسبب جمال الطبق ده وبسبب المناسبة اللي عملته فيها، حبيت أشارك معاكم أجمل أطباقي
هذه الكمية تكفي شخصين فقط ويمكنكم طبعاً مضاعفة الكمية حسب العدد

المقادير

عشر قطع من الفراخ البانيه خالية الدهن
ثمن كيلو بسلة جاهزة
ست حبات جزر مقشر ومقطع صغير
خمس حبات بطاطس متوسطة مقشرة ومقطعة لحجم صغير
ربع كيلو جبن شيدر
ملح
فلفل أسود مطحون
زيت عباد شمس

الأدوات المستخدمة

طاسة تيفال كبيرة وعميقة
حلة ستانليس ستيل متوسطة
ملعقة خشب كبيرة للتقليب
طاجن بايركس صغير يكفي قطع الفراخ

الطريقة

توضع البطاطس والبسلة والجزر في حلة متوسط ممتلئة بالماء حتى نصفها... وتترك على نار متوسط لمدة 20 دقيقة، ثم تصفى الخضروات جيداً من الماء في مصفاة وتترك لتبرد ثم يتم رشها بالقليل من الملح والفلفل الأسود وتقلب جيداً

تفرد قطع الدجاج بشكل مستوي على سطح خشبي ثم نضع بداخل كل قطعة كمية بسيطة من الخضار حتى نتمكن من لفها وفي نفس الوقت تظل متماسكة

نقوم بلف كل شريحة من الدجاج جيداً بحيث تكون نقطة الغلق (إلتقاء مقدمة الشريحة بنهايتها) على القاعدة الخشبية من أسفل والتأكد من تماسك الخضار بداخلها

نضع الزيت في طاسة كبيرة على نار متوسطة ثم نضع الدجاج الملفوف جيداً، حتى تصبح نقطة اللف ملتصقة ببعضها البعض ثم نبدأ في التقليب (بعد إضافة الملح والفلفل الأسود حسب الرغبة) حتى يتم تحمير جميع الجوانب وذلك لمدة تتراوح من ربع ساعة إلى عشرين دقيقة على الأقل

نأخذ الدجاج الساخن ونرصه في الطاجن البايركس ونضيف ما تبقى من خضروات حوله ثم نصب باقي زيت التحمير على الخليط

نضع الجبن الشيدر بكميات كبيرة بعد تقطيعها على الدجاج، ثم نضع الطاجن في فرن متوسط الحرارة لمدة 20 دقيقة على الأكثر

يقدم هذا الطاجن من سلاطة الزبادي بالخيار أو صوص ثاوزند آيلاند (حنعرفها بعد كده) وبالهنا والشفا



ملحوظة عند تقطيع الدجاج بالشوكة والسكينة سيكون الخليط متماسك وطعم الدجاج يذوب في الفم
AMAZING

مستنية تعليقاتكم بشدة... شكراً

المرة القادمة إن شاء الله حتكون أكلة بحرية بطريقة جديدة... مفاجأة

15 comments:

Cilantro said...
This comment has been removed by the author.
MariumaZ said...

مين اللي ساب لي تعليق هنا وبعدين مسحه؟؟؟
طب مسحه ليه؟

مُصْعَب إِبْرَاهِيم said...

أنا جعت!

بس شكله لذيذ.. هأبقى أسيف اللينكات دي وأديها لبنت الحلال لما تيجي :)

قضية عم أحمد Ahmed Case said...

ربنا يسمحك انا ناقص جوع

MariumaZ said...

بص يا مصعب لو عرفتني على بنت الحلال إن شاء الله ليك عليا حديها كورس في التمام
وبعدين غير كده ليك عزومة عندي انت وبنت الحلال إن شاء الله
بس انت تلاقيها الأول

MariumaZ said...

أحمد رفعت
حيسامحني إن شاء الله ... نياهاهاهاها
أنا والله قصدي خير يا جماعة ... دي حاجة كده تعليمية علشان اللي حيتجوزوا واللي نفسهم يجربوا المطبخ شوية

sasooo said...

hya shaklaha 7elw
bas tab3an lama negarbha el 2awel

MariumaZ said...

جربيها يا سارة واكتبيلي رأيك

Mony said...

فكرة حلوة يا مريومة

جاري التجريب ان شاءالله


بس الوصفة سهلة و ممكن لو واحد مش متجوز يعرف يعملها
يعني مش لازم بنت الحلال هي اللي عليها كل حاجة

مش كدا ولا اييييه:)

MariumaZ said...

Mony

ياريت يا بنتي الرجالة يجربوا يعملوا كوباية شاي حتى ... يتعلموا أي حاجة أو يساعدوا حتى في عمايل السلطة
والله يا بنتي مفيش حد بيدخل المطبخ راجل أقصد يعني... إلا ما بتلاقي حاجة اتكسرت ... حاجة باظت وفي الآخر يسيب كل حاجة متدهولة ويخرج ويقولك تعالي الحقيني مش عارف اعمل حاجة
ربنا يعين كل بنت وكل ست

Great wishes said...

بصى يا مريم .. انا حبيت اجربها الاول قبل ما اعلق هى طلعت حلوة ماشاء الله و عجبتهم اوى فى البيت .. بس انا بفكر
الاول نتبل الفرخ بميه بصل و كده عشان تبقى متبله شويه ..بس هى فعلا حلوه و تستاهل التجربه ... ماشء الله عليكى

يلا بقى اتحفينا بحاجات كمان :))

MariumaZ said...

great wishes

أنا سعيدة جداً إنك جربتي الوصفة وعجبتك ... أنا متعودة دايماً في جميعطرق عمايلي للفراخ إني أتبلها بطريقة معينة وفيها بصل زي ما بتقولي... بس المرة دي حبيت إنها تكون مختلفة علشان فيه ناس كانت طلبت مني أعمل حاجة خفيفة مفيهاش تتبيل كتير
على العموم شوفي برضه الوصفات اللي فاتت وجربيها وقولي لي رأيك
وكمان أنا حقدم وصفات كتير لعمل الفراخ غير دي.... بس المرة الجاية إن شاء الله حتكون مفاجأة .. ده لو بتحبي المأكولات البحرية

Anonymous said...

أنا عيد جوازي النهاردة:)
وعملت الأكلة الجميلة بس غيرت فيها شوية
عملت الحشو بطاطس مهروسة بالخل والبقدونس

أما المرفقات مع الصينية جعلتها مكعبات الدجاج على شكل شاورمة مقلية مع البصل الاحمر والفلفل الاخضر وقليل من البسلة

وكانت تجنن بجد وقللت الزيوت جدا
تقريبا معلقة ونصف في الطبخة كلها

شكرا لك يا مريمة
وسام كمال

MariumaZ said...

وسام كمال

أولاً مبروك على عيد جوازك وربنا يجعل أيامك كلها هنا... ثانياً أنا فعلاً سعيدة إنك عملتي أكلة حلوة في المناسبة دي... وفكرة جميلة إنك تغيري الحشو... برضه كل واحد بيحب يفنن في الأكل براحته بس المهم يطلع حلو في الآخر والواحد ينول الرضا

Me said...

nice recipe, not so low in fat with adding LOTS of chedder cheese but sounds delicious...anything fatty tastes good.
please visit my cooking blog at http://mimicooks.com
hope you enjoy your visit there.